Zařizování kuchyně není jen o výběru kuchyňské linky jako celku. Patřičnou pozornost byste měli věnovat i jejím jednotlivým součástem.
Jednou z nejdůležitějších komponent každé kuchyňské linky je její pracovní deska. Ta by měla nejenom dobře vypadat a zapadat do celkového designového schématu kuchyně jako celku, ale také by měla být odolná. Vůči poškrábání, skvrnám i vysokým teplotám. Na výběr máte laminát, mramor, žulu a konglomeráty z broušených kamenů a směsi pryskyřice.
Pracovní deska
Cenově nejdostupnější jsou pracovní desky laminátové. Za málo peněz ale čekejte i málo muziky. Tento materiál výše zmíněným faktorům odolává nejhůře. Na rozdíl od maximálně odolných konglomerátů z broušených kamenů a pryskyřice. Symbolem luxusních kuchyní pak jsou desky mramorové a žulové. Ta ty ale také nejvíce zaplatíte. Ty světlé navíc i impozantně vypadají.
Kuchyňský dřez
Další důležitou komponentou kuchyňské linky je kuchyňský dřez. Při jeho výběru důležitou roli hraje jeho hloubka umožňující i očistu větších kastrolů. Co se materiálů týče, nabízí se dřezy nerezové, ocelové, žulové, granitové, tectonitové nebo keramické. Nejlevnější jsou dřezy ocelové, jejichž nevýhodou je obtížnější očista. Mnohdy na nich ulpívají kapky vody. Mnohem lépe se čistí dřezy keramické. Ty jsou rovněž správnou volbou i v případě, je-li v hledáčku vašeho zájmu dřez specifické barvy. Pokud chcete ušetřit nějaký ten peníz, kupte si rovnou set dřezu s baterií. Krásné jsou k sehnání na e-shopu absulo.cz.
Drtič odpadu
Při vaření vzniká spousta biodpadu. Pokud ho nehážete na kompost, určitě využijete drtič odpadu. Jeho užívání je nesmírně jednoduché. Odpad, například slupky od brambor hodíte do dřezu, pustíte studenou vodou a zmáčknete tlačítko drtiče. Ten všechny zbytky rozdrtí, ty se následně smísí s vodou a odtečou kanalizací. Chytré, že?