Slunečné a teplé počasí je pro majitele rodinných domů, chat a zahrad začátkem grilovací sezóny. Pro pohodlí a také snadnější přípravu všeho potřebného jsou ideálním řešením venkovní kuchyně.
Letní grilování
Zná to každý, kdo někdy chystal grilování pro přátele nebo rodinu. Vše se připraví v kuchyni, pak nanosí na terasu nebo do pergoly, ugriluje, sní a zase se vše odnosí. Mezitím chybí sklenička a vzali jsme si špatný nůž, takže opět další cesta tam a zpátky. Postupem času nás tak neustálé chození a přenášení věcí začne obtěžovat a hledáme řešení, jak si vše zjednodušit a zpříjemnit. Proto jsou tak oblíbené venkovní kuchyně, kde máme vše po ruce a nemusíme pro každou maličkost běhat zpět do domu či chaty. Pergolu nebo terasu si tak začneme postupně vybavovat, chybět nesmí zahradní gril, pohodlné posezení a samozřejmě různé nádobí. Vaření venku však má své kouzlo a tak nám nebude stačit jen občasné grilování, ale chceme víc a tu svou venkovní kuchyni si vybavit podle svých představ a potřeb. Dominantu takové kuchyně pak většinou tvoří zděný krb se zabudovaným grilem nebo udírnou, který využíváme k široké škále přípravy a úpravy jídel a navíc nejsme omezeni ročním obdobím.
Otevřený oheň
Venkovní kuchyně mívají tu výhodu, že je můžeme využívat po většinu roku. Krb nebo gril dokážou vytvořit pod pergolou příjemné teplo a tak se svých oblíbených jídel nemusíme vzdát třeba ani v lednu. V posledních letech jsou oblíbená i otevřená ohniště Polyflame, které můžeme díky francouzskému patentu dvou komor využít nejen k vaření a grilování, ale také vytápění domu. Mohou, ale nemusí, tak být samostatně stojící uprostřed terasy či pergoly, nebo naopak napojeny na systém vytápění v domě. Otevřený oheň dodává našemu posezení u jídla či jen čtení knihy příjemnou atmosféru a samozřejmě i teplo.
Sezóna grilování a venkovních kuchyní začíná. Zamyslete se, zda ji nechcete trávit pohodlněji a bez zbytečného běhání tam a zpět.